NKFI pályázat

A kedvezményezett neve: Brightly Kommunikációs Ügynökség Kft.
A Projekt címe: KKV-k számára kifejlesztett interaktív digital signage (tartalom kezelő és megjelenítő) megoldás fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 127.495.478 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 43,39%
A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.
A projekt azonosító száma: KFI_16-1-2017-0452

A projekt bemutatása:

A digitális tartalom megjelenítő eszközök elterjedése a retail és szolgáltatási szektorokban az utóbbi években dinamikus növekedést mutat, miközben a papír alapú megjelenítők száma csökken. A fejlődésben alapvető szerepet játszik, hogy a hardver eszközök elérhetősége egyre jobb, gyakorlatilag az elmúlt években mind az aktív, mind pedig a passzív megjelenítők ára jelentősen csökkent, valamint megjelentek az iparágban a formatervezett, vékony, keret nélküli, alacsony energia felhasználású képernyők. További hajtóereje a fejlődésnek a szélessávú internet egyre jobb elérése, ami lehetővé teszi a minőségi digitalis tartalmak, akár web alapú megjelenítését. Ezek lényegesen szebbek és ráadásul dinamikusan. Hátránya ugyanakkor a jelenlegi piaci megoldásoknak, hogy csak a nagyvállalati szektor számára kínálnak megfelelő megoldásokat. Ezek a megoldások jellemzően bonyolultak, drágák és a külön erőforrást igényel a menedzselésük is. Szintén jellemző, hogy a jelenlegi piaci megoldások alapvetően a megjelenítésre, a tartalomszórásra koncentrálnak, és nem törekednek a hatékony menedzselhetőségre és a képernyők adattartalmából illetve elhelyezéséből keletkeztethető adattartalmak feldolgozására illetve az interaktivitásra. A kisebb cégeknek ugyanakkor a kereskedelmi és szolgáltatási szektorokban esélyük sincs megfelelő digitális megoldások alkalmazására. Ezért ők, a saját üzletükben ma is jellemzően papír, műanyag alapú, egyszer használatos megoldásokat használnak, amelyek egyrészt nem hatékonyak, drágák és még környezetszennyezők is.

A jelen fejlesztési projekt megvalósításával a Brightly célja egy olyan felhő alapú digitális tartalomkezelő és megjelenítő rendszer kifejlesztése, mely a KKV-k számára lehetővé teszi digitális tartalmak létrehozását, szerkesztését és üzlettéri megjelenítését, valamint akár az ügyfelek számára a termék és szolgáltatás választást lehetővé tevő interaktív „touch” funkciók használatát és marketing eszköztárat is biztosít számukra, mivel a megjelenített tartalmak során minden vásárlói interakció mérhetővé válik, így könnyebbé téve az ajánlatok profilozását, akár személyre szabását is.

2018. január 1.

  

  

  

Brightly Kft. - sajtóközlemény

A Brightly Kft. a Nemzeti Kutatási és Innovációs Hivatal KFI_16 programjában 2017. november 15. napján elnyert és 2017. november 29. napján, KFI_16-1-2017-0452 számmal támogatási szerződést kötött interaktív digital signage megoldás fejlesztési projektre. A projekt költsége 293.806.785 Ft, a támogatási összeg 127.495.478 Ft. A digitális tartalom megjelenítő eszközök elterjedése a retail és szolgáltatási szektorokban az utóbbi években dinamikus növekedést mutat, miközben a papír alapú megjelenítők száma csökken. A fejlődésben alapvető szerepet játszik, hogy a hardver eszközök elérhetősége egyre jobb, gyakorlatilag az elmúlt években mind az aktív, mind pedig a passzív megjelenítők ára jelentősen csökkent, valamint megjelentek az iparágban a formatervezett, vékony, keret nélküli, alacsony energia felhasználású képernyők. További hajtóereje a fejlődésnek a szélessávú internet egyre jobb elérése, ami lehetővé teszi a minőségi digitalis tartalmak, akár web alapú megjelenítését. A fentebb bemutatott két alapvető hatás eredménye az is, hogy jelentősen növekednek a mindennapi élet során eddig nem alkalmazott területeken is a képernyőkön alapuló megoldások, úgy mint például az otthoni vagy munkahelyi felhasználású SMART megoldások, IoT megoldások, de akár ide sorolhatjuk még az I4.0 területén is egyre gyakrabban használt ilyen megoldásokat. A Brightly a KFI_16-1-2017-0452 számú projekt keretében sikeresen fejlesztette ki a passzív és interaktív képernyők kezelését és menedzslését illetve akár bonyolultabb, képernyő alapú ügyfélkiszolgálási vagy bármilyen, képernyő vezérelt eszköz meghajtását is lehetővé tevő megoldásait, amely mind kis és közepes vállalati, mind pedig nagyvállalati környezetben történő üzemeltetésre alkalmas. A vállalat célja, hogy sikeres projektzárást követően, a rendszer „éles” tesztjei után mielőbb sor kerülhessen a piaci bevezetésre is, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi szintéren.

2020. február 10.